17 Ocak 2011 Pazartesi

Borsch yapacağım..ne zaman bilmiyorum.



Rusya'da keşfettiğim; Lades'in tavuk suyu çorbasından sonra en sevdiğim çorba.. İşte bir arkadaşımdan aldığım denenmiş kolay tarifi..Copy paste değildir, bilginize.

Kemikli et al ve kaynat, etlerini çıkar, suyunu süz
havuç ve lahanayı beraber ince uzun rendele
pancarı ayrı bir kaba yine ince uzun rendele ve üzerine sıcak su koyup renginin çıkmasını bekle
soğanları rendele ve salçayla kavur, içine iki diş sarımsak rendele
tencereye lahana ve havuçu, pancarın kendisini üzerine de et suyunu koy ve biraz da etten ekle ve kaynat
daha sonra soğan, defne yaprağı ve pancar suyunu ekle
üzerine maydonoz sapı ince kıyım ekle

Yanında sour cream ile yeniyor ama ben sevmiyorum.

Bu arada burada pancar dediğim şey bizdeki pancarla aynı değil bir şekilde.. Söylenene göre daha renk bırakan daha farklı birşeymiş..bilemiyorum.
Bildiğin pancarla da denenir bence..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder